8-10 szem húsos paprika,
50 dkg csiperkegomba,
4-5 szem paradicsom,
3-4 fej vöröshagyma,
tojásnyi zsír, pirospaprika, só
|
Forró zsíron megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát. Ezután beletesszük a kicsumázott, kb. 0,5 cm karikára vágott vagy szeletelt paprikát meg a megtisztított, felszeletelt gombát, és lefedés nélkül, többször kevergetve 3-4 percig pároljuk. Közben a paradicsomot ´kicsomagoljuk´ a héjából; forró vízbe mártjuk egy percre, majd hideg víz alá tesszük. Amikor kis éles késsel kikanyarítom belőle a csumáját, önként jön vele a héja is, pillanatok alatt. Ezután ízlés szerint kis kockákra vagy gerezdekre vágom, esetleg felszeletelem. Ha a lábosban a paprika megroggyant egy picikét, megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, rátesszük a paradicsomot és azzal is jól elkeverjük, majd fedő alatt, sózás nélkül, 10-15 perc alatt készre főzzük. Arra is ügyelni kell, nehogy túlfőzzük, a paprika héja ettől leválhat, és az nagyon nem jó. Csak akkor sózzuk, ha már levettük a tűzről, ezek a mai paprikák sóval főzve pillanatok alatt ledobják a héjukat. Borsot még a gomba kedvéért sem teszek bele, az a lecsó tündéri ízeinek barbár sárba tiprása volna. Friss kenyérrel, esetleg pár felvert és beleütött-sütött tojással finom vacsora vagy ebéd.
Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.
JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|