recept: Gombás lecsó, Kifőzde
Gombás lecsó
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

8-10 szem húsos paprika,
50 dkg csiperkegomba,
4-5 szem paradicsom,
3-4 fej vöröshagyma,
tojásnyi zsír, pirospaprika, só



Forró zsíron megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát.
Ezután beletesszük a kicsumázott, kb. 0,5 cm karikára vágott vagy szeletelt paprikát meg a megtisztított, felszeletelt gombát, és lefedés nélkül, többször kevergetve 3-4 percig pároljuk.
Közben a paradicsomot ´kicsomagoljuk´ a héjából; forró vízbe mártjuk egy percre, majd hideg víz alá tesszük. Amikor kis éles késsel kikanyarítom belőle a csumáját, önként jön vele a héja is, pillanatok alatt. Ezután ízlés szerint kis kockákra vagy gerezdekre vágom, esetleg felszeletelem.
Ha a lábosban a paprika megroggyant egy picikét, megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, rátesszük a paradicsomot és azzal is jól elkeverjük, majd fedő alatt, sózás nélkül, 10-15 perc alatt készre főzzük. Arra is ügyelni kell, nehogy túlfőzzük, a paprika héja ettől leválhat, és az nagyon nem jó.
Csak akkor sózzuk, ha már levettük a tűzről, ezek a mai paprikák sóval főzve pillanatok alatt ledobják a héjukat. Borsot még a gomba kedvéért sem teszek bele, az a lecsó tündéri ízeinek barbár sárba tiprása volna.
Friss kenyérrel, esetleg pár felvert és beleütött-sütött tojással finom vacsora vagy ebéd.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: lecsó
 tojásos lecsó
 kolbászos lecsó
 magyaros gombasaláta
 magyaros hússaláta

Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.10.03. Utoljára frissítve: 2011.08.08.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 15:46:59 - 0.94)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez